Как да изберем подходящ модел облицовка за камина !

04 Октомври 2023
От далечни времена огънят внася много уют в атмосферата и затова, камините никога няма да излязат от мода. Съвременните модели на камини впечатляват със своят невероятен дизайн. Предлагащи се в огромно разнообразие от модели, те са се превърнали в атрактивен и елегантен вариант за отопление. Хората предпочитат да инсталират камина в хола. Тъй като там се събира цялото семейство и се канят гости. Напоследък се оформя една тенденция, камините да бъдат поставяни и в други части на жилището дори в коридорите. Декорацията на зоната над камината придава истински акцент. Заложете на сезонните цветя или или керамичните фигури.

 

Камината е идеалното място, където можете да внесете едно сезонно настроение. Това може да го получите с цветя, а по времена есента   с красиво събрани листа и клони, през летният сезон заложете на миди и рапани, а зимата когато камината е най- нужна я украсете празнично. Варианта да поставите огледало, което е с красива рамка ще позволи да разширите мястото над огнището. Поставянето на картини, също може да даде акцент над камината. Преди да направите избора на камина, е нужно да се запознаете с видове, които съществуват. Трябва да се съобразите с редица фактори, които са определящи за вашия избор.

 

Първо решете на кое място възнамерявате да разположите камината. От позицията има два избора затворени и полуоткрити, както и камини, които са със специален дизайн, разполагащи се точно в центъра на стаята. Последните два варианта стават все по търсени, поради удобството, че могат да бъдат монтирани във вече готови жилища. Всеки един от тези камини, ниски цени, които има от всички модели, ще бъде идеално решение ако искате домът ви да бъде по топъл и приятен. Съществуват и такива камини, които са изработени от метал и имат големи предимства, първото, от които е лесният и бърз монтаж. Модели конструкции, направени от метални комини приличат на пещи. Пространството, което сте избрали за камина, трябва да бъде достатъчно обширно, мястото между прозорците и вратите не е най-подходящото инсталиране.

 

При инсталирането дори на обикновена камина в домът ви, огънят, който гори в нея ще се превърне в показател на богатство и висок статус.   Ако искате да разнообразите с нещо нейният вид, то с красиви декоративни дръвца, които са различни по размери и имитиращи вид на дърва ще успеят да създадат усещане за истинско и топло огнище. Всички красиви предмети като вази, свещи, или интересни купи, предмети, които са от цветно стъкло, могат да бъдат използвани като украса за камина. При правилната им подредба, тези фигури ще добавят подробности за личността и вкуса ви. Камината е идеално място на, което можете спокойно да подредите любими сувенири от пътувания или получени награди. Тук трябва да внимавате, за да не се получи претрупване на мястото и то да изглежда разхвърляно и твърде кичозно. Фигурите трябва да следват стила на камината и цялостният интериор на помещението.

 

Играйте си при подреждането на предмети, които са с различна големина и височина, така че да се открояват един от друг и да привличат погледа. Има изгодни камини, които ще допринесат за топлината и уюта на семейството ви, но и ще повлияят положително на интериора ви. При декорация на хола, камината е задължителен елемент. Тя е специална и предпочитана част от дома. Ако нямате камина, то нещо сякаш липсва в домашното огнище. При покупка на камина не забравяйте и момента за нейната поддръжка. Вътрешността й   се почиства редовно от насъбралата се в нея пепел. За тази цел се ползват обикновена метла и лопата, а може и прахосмукачка, която е за сухо почистване. На пазара има модели, които са със специална функция за почистване на камини. Камините не са само за красота, но и символизират домашния уют и топлината. Домът е мястото, което обединява и осигурява топлина. Домът е мястото, което символизира семейния живот и по свои начин осигурява сигурността и комфорта. Благодарение на една горяща камина в дома ще има повече положително енергия.

Новини
Фев
26
Имаме удоволствието да Ви представим продуктите на фирма HITZE CALMA
С удоволствие ви представяме ново поколение газови камери на полската фирма HITZE CAMLA. Много изчистен дизайн, с високо стъкло за да може да се вижда пламъка ...
Окт
04
Как да изберем подходящ модел облицовка за камина !
От далечни времена огънят внася много уют в атмосферата и затова, камините никога няма да излязат от мода. Съвременните модели на камини впечатляват със своят н...
Април
06
Започвате ремонт и искате камина , ние можем да Ви помогнем с избора на такава !
Ако все още нямате камина, а искате да изпитате удоволствието от гледката на живият огън ! Може да се обърнете към нашата фирма да Ви предложим голямо разнообра...